Voor voeten die zorg nodig hebben...

Behandeling bij Reuma

 

Complicaties

Er zijn veel verschillende soorten reuma. De meest voorkomende zijn Reumatoïde Artritis (gewrichtsontstekingen) en Artrose (gewrichtsslijtage). Mensen die hieraan lijden, hebben vaak moeilijke voeten om te verzorgen. Soms kan de voetverzorging niet omdat juist de handen het werk niet meer kunnen doen. Ook bij reumaklachten aan de rug is het moeilijk om bij de voeten te komen. Juist dan is het fijn om een vertrouwd adres te hebben waar je hiervoor terecht kunt.

Door de reuma ontstaan vaak veranderingen aan voeten en tenen, deze zorgen dan voor extra drukplekken.  Dit geeft dan weer andere pijnklachten zoals overmatige eeltvorming, likdoorns en/of ingroeiende nagels. Het is belangrijk om deze op deskundige wijze te behandelen. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om de druk op voeten en tenen te verlichten. Hierdoor hebben wij verschillende technieken tot onze beschikking zoals drukverlichting met vilttechniek of het maken van een teenorthese.

Indien wij van mening zijn dat uw voeten meer expertise bij de drukontlasting nodig hebben, verwijzen wij u door naar een podotherapeut. Het kan zijn dat bijv. steunzolen een oplossing bieden.

Vergoeding

Het kan zijn dat de pedicurebehandeling bij mensen met Reuma wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt dit bij uw eigen verzekering navragen. Als u voor het eerst van de vergoeding gebruik maakt, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Samen met deze verwijzing en de factuur van ons, kunt u dan zelf een (eventuele) vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

De juiste zorg die nodig is

Bij Pedicure Roermond zijn de pedicures uitstekend opgeleid en gediplomeerd om de voeten van mensen met Reuma te behandelen. Een voetbehandeling die bestaat uit gedegen onderzoek, behandeling met inachtneming van de juiste voorzorg en materialen speciaal voor reumaklachten én ook een goed advies voor uw voetzorg thuis.

Om deze voetzorg op peil te houden, worden onze pedicures jaarlijks bijgeschoold om te blijven voldoen aan de eisen die ProCert en de Zorgverzekeraar hieraan stellen. Dit geeft u een waarborg dat onze kennis up-to-date is. U vindt onze pedicures allemaal terug in het Kwaliteitsregister voor pedicures.

Heeft u vragen over deze behandeling?  Bel Pedicure Roermond – 06 33651244